Forsiden

Huset

Hvor ligger Casa Anna

Området: Toscana

Mat & Drikke

Når er det ledig?

Kontakt

Linker i området


Hvor ligger Villa Reime?

Huset vårt ligger som sagt ved den lille landsbyen Rians i Provence.Når en følger motorveien (A8) fra Nice mot Aix-en-Provence ligger Rians rett nord for St.Maximin le Baume. Området er preget av vinranker med små og store gårder der en kan stoppe for kjøp og smaking. Fra "vår" innlands landsby skal en ikke kjøre så lang mot kysten før palmene også begynner og dukke opp langs veiene.

I Rians finner du flere bakere, slakter, utsalg for frukt og grønt, supermarked, 3 - 4 restauranter og en lokal pizza baker. Det er ca. 3.500 innbyggere i og rundt Rians.

Fra flyplassen i Nice er det ca. 1 t og 15-20 min å kjøre til huset. Avstander til kjente byer er;

15 min til St.Maximin le Baume
35 min til Aix-en-Provence
55 min til Cassis
55 min til Marseille
60 min til St.Tropez
70 min til Cannes
75 min til Avignon
80 min til Nice

Det er kort vei til de små landsbyene bl.a. i Luberon-fjellene som Provence er så kjent for. Til Monaco, Nice eller Cannes passer det fint med dagsturer i bil eller med tog fra Aix-en-Provence. Heller ikke Arles, Avignon, Chateauneuf-de-Pape eller det særegne deltaområdet Camarque er langt unna. Kystperler som Cassis, Bandol m.flere ligger som perler på en snor langs kysten, og nås etter en snau times kjøring. Gode bademuligheter er det også i innlandet, f.eks i innsjøen Lac St.Croix.
Golfbaner, små og store vinslott med utsalg og smaking, samt gastronomiske restauranter er det mange av i området (se på siden med linker i området).