Forsiden

Huset

Hvor ligger Casa Anna

Området: Toscana

Mat & Drikke

Når er det ledig?

Kontakt

Linker i området


Mat & Drikke

I Rians er det 3-4 restauranter og hotellet oppe i landsbyen kan anbefales med god mat. Ellers er den lokale pizza bakeren, der man bare får take away ("emporte" på fransk) pizza fra vedovn, noe man bør prøve.


Lunsj hjemme ved huset er heller ikke feil..

Le'Esplanade (hotellet i Rians) serverer meget godt mat til en rimelig pris. Ligger med utsikt utover området nedenfor landsbyen. Det er bare og følge veien forbi supermarkedet og holde ytre vei så kommer en rett forbi.

Bildene nedenfor er fra nabobyen Jouques (10 min) og restauranten "Les Souvenirs de l'Avenir" som serverer fantastisk god mat og drikke til fornuftige priser (rimeligst til lunsj).

Les Souvenirs de l'Avenir.

Forett på 3 retters meny til 20 eur.


På vei til Jouques ligger det flere vingårder der en kan stoppe for litt prøvesmaking og direkte kjøp fra vingården.
Det ligger 6-7 vingårder innefor 10 min kjøring fra huset som venter på og få besøk. Noen av disse vingården kan du lese mer om under "Linker i området".

Bildene nedenfor er fra Chateau Vignelaure som er en av Provence regionens beste vingårder med rødvin som kan lagres i 15-20 år. Damen som tar imot gjestene her er svensk for de som er litt rustne i fransken. Her er også mulighet for omvisning.
Åpent for prøvesmaking og kjøp hverdager 8:30 - 18:00 og helger 10:00 - 18:00.

Som sagt er rødvinen meget god og kan ligge mange år i kjelleren hjemme. Men med varmen om sommeren er det for oss først og fremst kjølig rosevin som gjelder og den du får på Chateau Vignelaure er den beste vi har prøvd. Ett besøk anbefales.

Chateau VignelaureSt.Maximin le Baume (15 min) er en større by der en har flere gode spiseplasser. Vi liker godt pizza restauranten som ligger på vei ut av byen mot Rians (bilde nedenfor). Prøv Calzone, innebakt pizza...
Ellers er innbakt kalv på torget i St.Maximin meget bra.

Når det gjelder mat i dette området er det bare å stoppe i alt fra små landsbyer til større byer som Aix eller kystbyene og prøve seg frem. Det er mye god sjømat langs kysten og "moules avec frites" (blåskjell og frites) med rosevin til lunsj må bare bli bra...Ch. Revelette vingård.