Forsiden

Huset

Hvor ligger Casa Anna

Området: Toscana

Mat & Drikke

Når er det ledig?

Kontakt

Linker i området


Provence

I huset er det flere kart over området som det bare er å benytte. Videre finnes det reisebøker, vinbok og to permer med utklipp og forslag til hva som kan oppleves. Det er alt fra informasjon om badeland, vingårder, byer, resturanter, slott og forskjellige kunst utstillinger.

Shopping

Aix og Marseille har alt for de som liker og shoppe til lavere priser en du får i St.Tropez og Cannes. Men Cannes evt. Nice er nok ett must dersom du ikke har vært der før. Kombiner en dags shopping med ett godt bad!

I Aix ligger det meste av butikker i gamlebyen med smale gater og torv. Aix er en stor studentby så utvalget er stor i tillegg til at det er spisesteder overalt. Koselig by og ta middagen på en uteresturant mens en ser på folkelivet.

Det er ellers koselige markeder (mat, vin, oljer og div. i følgende nære byer;

St.Maximin le Baume - Onsdag

Jouques - Søndag

Rians - Fredag (lite marked)

Aix - markeder på torvene i gamlebyen hver dag.

I Provence er det markeder i alle små og store byer så det er bare og følge med for å se hva som dukker opp.

1/2 time nord for Rians ligger Manosque som er en litt større by med fine gågater med noen butikker, restauranter og større supermarkeder i utkanten. Kan være en fin tur for litt større innkjøp av mat.

Mellom Aix og Marseille ligger "Plan de Champagne" som er ett område med mye butikker og shopping senter. Disse har oppe på søndager ( er stengt på mandag).

Strender og bading

Bandol, Cassis, Toulon og St. Cyr sur Mer har alle fine strender og gode bademuligheter. I St. Cyr sur Mer er det badeland (Aqualand) som passer for store og små barn. Ellers er det også ca. 1 time til St.Maxime, St.Tropez, Frejus og St.Raphael for bading. Langs hele kysten dukker det opp fine badeplasser så det er bare å stoppe der en har mulighet.

Nabobyer;

Vinon-sur-Verdon
Rute: Kjør til høyre ut av Ch. de Valaves mot Ginasservis på D554.


15 min fra Rians ligger Vinon-sur-Verdon med ett lite torg der en kan ta en lunsj på veien.

Greoux-les-Bains

Rute: ..etter Vinon-sur-Verdon følger du D952 i 10 min til Greoux.

20-25 minutter fra huset.
Kosleig liten by som er kjent for varme kilder helt siden romerne herjet i dette området. Mange restauranter og noen små butikker med litt å se på. Ruinene etter en Tempelridderborg på toppen over landsbyen.
Her har det villsvin på menyen. Serveres på høsten da det er jakt sesong.


Utsikten fra borgen på toppen

St.Maxime og St. Tropez

Rute: Rians - St.Maximin la Ste.Baume - A8 til avkjørsel 36 - Ste Maxime for så å ta båt til St.Tropez.

Ved å ta denne ruten slipper en å kjøre de siste kilometrene inn til St.Tropez som ofte kan ta en time og det er ikke for mange parkeringsplasser. Båten fra Ste Maxime går hvert 15 min fra havnen og rett inn i havnen i St. Tropez. Ta dagen på stranden i Ste Maxime for så å ta ettermiddag og litt god mat over på andre siden av bukten.

I Ste. Maxime ligger også Aqualand (badeland) som er en opplevelse for barna.


Ste. Maxime


Havnen i St. Tropez

Lac St.Crox

Rute: Rians - Tavernes - Montmeyan - Baudinard-s-Verdon og langs Lac St.Croix til Moustier Ste.Marie

Lunsj på vei til Lac St.Croix - landsbyen heter Baudinard s-verdon.

Rett nord for huset ligger også flere innsjøer og Lac.St.Croix (45 min) er kjempeflott. Nydelig klart vann og her kan en også leie "trøbåt" eller kano å ta seg oppover Grand Canyon de Verdon (bildet under).
Hanne hopper fra klippene.

Moustiers-St-Marie

Moustiers-St-Marie ligger i nordenden av Lac St.Croix og er på listen over de fineste landsbyene i Provence regionen. Her kan en få alt fra gourmet måltid til enklere lunsj. Kjent for keramikk produksjon.
Utsikt fra kirken som ligger rett over Moustiers by.

Le Castellet

Rute: Rians - St Maximin la Ste Baume - N560 mot St.Zacharie - Aubagne og opp på A8 - La Ciotat - Le Castellet (avkjøring 11).

Le Castellet ligger på høyden rett over Bandol og har flott utsikt over havet. Her finnes små restauranter og småbutikker med det meste av "ting og tang". En fin tur sammen med bading i Bandol eller en av de andre badebyene langs kysten her.Les-Baux-de-Provence

Rute: Rians - St.Paul lez Durance - A51 mot Aix en Provence - A8 mot Avignon over på N113 mot Arles - ta av på D5 før St.Martin de Crau - Les Baux de Provence

Les-Baux-de-Provence (under) er en flott plass for barn og voksne. Her kan ungene gå på "skattejakt" i borgruinene og se på store våpen modeller fra middelalderen. Området er fullt av vin- og olivengårder. Ligger nord-vest for Aix mot Avignon. En mengde gode resturanter som passer for lunsj langs veien mot Les-Baux.

Middelalder våpen i full størrelse er det flere av på området.

Marseille

Rute: Rians - St.Paul lez Durance - A51 mot Aix en Provence - følg A7 inn til Marseille og kjør helt inn i til "Cente Ville" (godeparkeringsmuligheter like ved havnen og gågate).

Fra toppen av Marseille (under). Her oppe ligger en flott katedral med utsikt 360 grader over Marseille. Dersom en vil slippe å kjøre helt opp er det en fin tur å ta turist toget fra innerst i marinaen. Grei måte å få se litt av byen. Store parkeringshus ligger i tilknytning til marinaen og det er bare 2 min å gå til hovedhandlegaten som er bilfri. Alle typer butikker samlet på ett relativt begrenset området. Resturanter i alle klasser ligger rundt på torvene. Selv om Marseille er en stor by er det bra skilting og ikke noen problemer å komme seg inn og ut av byen.Cassis

Rute: Rians - kjør mot St. Maximin la Ste Baume og ta av før ved Ollieres følg så N7 (går paralellt med A8) - ta av mot Aubagne før Aix og kjør inn på A8 - følg A8 til cassis (avkjøring 8)


Cassis (under)som er en liten koselig fiskelandsby har en fin strand som lgger rett i tilknytning til sentrum. Det tar ca. 1 time med bil ned her fra Rians. Cassis er nevnt i alle reisebøker og ligger flott til med vingårder rett utfor bygrensen. Mye folk i helgene så det kan være lurt å styre unna da.I'isle sur la Sorgue

Rute: Rians - Jouques - Pertuis - Cadenet - Cavillion - L'isle sur la Sorgue

I'isle sur la Sorgue (bilde under) ligger opp mot Avignon, 1 time fra Rians. Byen er meget flott og kjent for kanalene og over 200 faste antikk butikker. Hver søndag er det store antikkmarkeder også i gatene. Fin tur oppover og ett flott område.
Turen opp hit ta ca. 1 time og 15 min og kan kombineres med nabo landsbyen La Fontaine de Vaucluse som ligger 10 minutter fra.

La Fontaine de Vaucluse

Rute: Rians - Jouques - Pertuis - Cadenet - Cavillion - L'isle sur la Sorgue - Fontaine de Vacluse

En liten koselig landsby som passer utmerket for lunsj langs elven som kommer fra kilden som stedet er så kjent for.

St.Maximin la-St.Baume

Katedralen i St.Maximin la-St.Baume som er nabobyen til Rians. Ikke så stor by men fin for en litt kortere tur fra huset. Gode resturanter rundt torget og mot katedralen.


Lourmarin

Rute: Rians - Jouques - Pertuis - Cadenet - Lourmarin

Denne koselige landsbyen ligger ca. 50 minutter fra huset. I utkanten av landsbyen ligger slottet som er åpent for publikum. Passer fint for en liten dagstur med lunsj på veien.Gå innom hotellet i landsbyen som er fantastisk flott og har utsøkt mat! Nydelig landskap som en forventer i Provence regionen.

Nabobyen Ansouis har også ett flott slott med omvisning på fransk men en får hvertfall hjelpeark på engelsk. Nydelig landskap så turen er fin.


Utsikt mot Lourmarin.


Fra slottshagen.

Bonnieux

Rute: Rians - Jouques - Pertuis - Cadenet - Lourmarin - Bonnieux

Like ovenfor Lorrmarin ligger Bonnieux der keramiker Christine Denniel holder til. Vi har vært innom flere ganger og det blir som oftest til at vi kommer ut med noe i posen..
I dette området er det ikke langt mellom de små byene som så mange liker med Provence. Her holder kunstnerne til og dørene er åpne.


Avignon

Rute: Rians - St.Paul lez Durance - A51 mot Aix en Provence - A8 mot Avignon (avkjørsel 24)

Byen ligger ca. 1 time og 15 minutters kjøring fra Rians. Her ligger det gamle pavepalasset sentralt i byen med en fantastisk borgmur rundt hele gamlebyen.

Fra den gamle bybroen som stopper midt i elven. Pavepalasset i bakgrunnen.

Pavepalasset viser igjen i byen med gågater, torv, butikker og gode uterestauranter.

Moustiers-St.Marie


Nice